• Vastberaden
  • Doelgericht
  • Creatief
  • Betekenisgevend
  • Verbindend
  • Ondernemend

Ik ben Paula Nordhauzen. Luisteraar. Vragensteller. Tekstschrijver. Kinderboekenschrijver. Altijd nieuwsgierig. Communicatiecoach. Community organisator. Grote interesse in duurzaamheid en psychologie. Nuchter en ik durf grote dromen te onderzoeken.

Na mijn studie communicatie dook ik het commerciële bedrijfsleven in, in veel verschillende rollen. De laatste jaren heb ik veel aandacht besteed aan het onderzoeken wat een werkomgeving prettig en doelgericht maakt, met name binnen zelforganisatie. Ik hou ervan complexe onderwerpen toegankelijk te maken en de diepgang te zoeken in wat ogenschijnlijk oppervlakkig is.

Doorontwikkelen professionalisering
Mijn nieuwsgierigheid is de basis van mijn werkwijze. Daarom heb ik talloze trainingen gevolgd van Voice Dialogue, SAVI® (volg ik nog steeds), een systeemgerichte benadering van groepen en mensen, het krachtdierenspel als coachinginstrument voor kinderen en een opleiding tot Product Owner.

Mijn purpose
‘Een wereld waarin grote en kleine mensen in contact kunnen staan met hun eigen natuur. Ook in hun leefomgeving en werk.’

In die purpose zit voor mij veel betekenis.
‘Grote en kleine mensen’ omdat je ook als volwassene geweldig kunt groeien.

‘In contact staan’ gaat over helderheid, interactie en de realiteit onder ogen kunnen komen.

‘Eigen natuur’ gaat over wie je écht bent, dus niet degene die je denkt dat je zou moeten zijn maar de gezonde mix van hoofd en hart waar je energie van krijgt.

Bovendien speelt natuur een belangrijke rol omdat de natuur zo prachtig complex en afgestemd is. Net als wij individuen en groepen.

Dit vertaalt zich in mijn werk naar mijn coachingswerkzaamheden en workshops. Als organisatie, team of mens kun je namelijk al deze elementen gebruiken om je energiek te voelen en focus te hebben.

Vanuit het Noorden

Mijn thuisbasis is Noord-Nederland. Ik woon in Roden en ik werk vaak en graag in het bos in Norg.
Coachingsessies kunnen plaatsvinden in Groningen, Friesland en Drenthe.

Work, work, work
Na mijn studie Communicatie aan de Hanzehogeschool werkte ik als marketing en communicatiemedewerker bij verschillende kleine bedrijven zoals een wielermagazine en een artiestenboekingskantoor. De afgelopen jaren vervulde ik verschillende rollen bij de zelforganisatie professionals van Energized.org en coachte verschillende ondernemers.

Ik ben een opstarter, aanduwer en generalist. Als je niet weet waar je moet beginnen, speur ik samen met jou het veld af.

Er zijn veel verschillende dingen waarvoor mensen mijn advies vragen, zoals: social media, Google Adwords, SEO, tekstschrijven en WordPress. Mijn kennis reikt daarin verder dan die van anderen, maar wil je écht het beste van het beste, dan ken ik wel weer een expert.

Op Linkedin zie je hoe verschillend mijn werkzaamheden zijn geweest.