Als zzp-er spring ik graag in bij betekenisvolle organisaties. Dat is doorgaans óf voor een verbetertraject waarvan de kaders nog niet eens zichtbaar zijn, óf voor het ontwikkelen van een (HR-)proces.

Samen tot levendige processen komen

In het kort:

  • Blauwdruk maken van wat er nu is
  • Co-creatie om tot een vernieuwend (HR-) proces te komen
  • Implementatie van het nieuwe proces

De blauwdruk van het team en de organisatie zijn een startpunt. En vaak een heel verhelderende spiegel.

Starten met vertrek in gedachten

Vervolgens wil je tot de juiste interventies te komen. Dat moeten duurzame processen zijn. Anders valt alles weer weg na het vertrek van de coach, manager of consultant. Dat doe je dus niet alleen op een eiland, maar met het hele team.

Nu hoor ik je denken, ‘dat kost toch veel tijd?’. Dat klopt. Het helpt daarom dat er bewezen methoden zijn, die je kunt toepassen. En dan nog wordt hier een investering van de organisatie verwacht. Die is nodig om het te laten beklijven en eigenaarschap te ontwikkelen.

Ik ben een generalist. Dat betekent dat ik een brede blik heb en integraal kijk naar vraagstukken. Ik streef naar kruisbestuivingen en samenwerking. Mijn doel is niet om een budget op te maken. Liever betrek ik de juiste andere experts waar nodig en houd ik me bij de opdracht.

In mijn aanpak maakt het niet uit of een organisatie groot of klein is, of in een bepaalde branche actief is. De kunst is om te werken met wat er is, daar op aan te sluiten en dan voort te bouwen richting een groter doel. Die beschrijven we samen en ontdekken we door een stevig portie lef vrij te maken.

Geleidelijk ontwikkelen richting iets groters, beters en impact hebben. Met energie en de menselijke maat! Dat vraagt om verandering en verandering is altijd spannend.

Bel of mail me toch maar.