Moeilijke situaties of een gewoon leven dat al moeilijk genoeg voelt… kinderen ervaren uitdagingen soms anders dan jij en ik. De wijze waarop ze dat uiten kan allerlei vormen aannemen zoals faalangst, driftbuien en extreme activiteit of juist luiheid.

Daarnaast kun je kindercoaching ook inzetten om je kind te leren praten over gevoelens. Die vaardigheid wordt in toenemende mate belangrijk in een wereld waarin digitalisering ook in rap tempo toeneemt.

Elke sessie is anders. De kinderen hebben daarin een belangrijke stem. We doen veel buiten. Misschien stoken we wel een vuurtje, gaan we wandelen of klimmen in een boom. Sessies kunnen ook binnen plaatsvinden daarvoor zijn verschillende gespreksvormen en spelvormen, zoals bijvoorbeeld het krachtdierenspel voor kindercoaching.

Wat ik niet doe tijdens de kindercoaching is diagnoses stellen. Stempels en hokjes geven weinig ruimte tot ontwikkeling. We werken dus simpelweg met wat er daadwerkelijk is en de stappen die we vanuit dat punt kunnen zetten.

Voor wie

Kindercoaching kan in alle vormen en voor alle leeftijden. De sessies kunnen individueel plaatsvinden met het kind of met ouders en kinderen samen. Neem contact op voor een intakegesprek waarin we de doelen van het coachingstraject vaststellen.

Mijn rol als coach

Naast coaching voor volwassenen wil ik ook graag kinderen coachen. De methode die ik bij volwassenen gebruik sluit ook aan bij kinderen: werken met wat er hier en nu is. Ik heb veel verschillende trainingen gevolgd zoals Voice Dialogue, Neuroaffectieve psychologische ontwikkeling, communicatie en samenwerktrainingen.

De locatie is groen

We spreken af op een locatie in of in de buurt van de natuur. Binnen of buiten. Ik werk in de omgeving Groningen Stad en in de kop van Drenthe, waar ik vaste locaties heb als praktijkruimte.

Jouw investering

Ik werk standaard met een pakket van 4 sessies van 50 minuten. De kosten hiervoor bedragen EUR 275,00 inclusief btw. Kindercoaching wordt meestal niet vergoed.

Aanmelden

Meld je aan voor kindercoaching door even contact op te nemen.